Pelikan blog

Onze testwinnaars stellen zich voor!

June 6, 2015   |  Category: Algemeen, Onderzoek
Tested products

Stiftung Warentest (het Duitse equivalent van de Consumentenbond (NL) en Testaankoop (BE)) testte in uitgave 6/2015 de Pelikan inkjet cartridges C56, C57, C58, C59 en C60 en beoordeelde deze als GOED (2,3). De cartridges werden getest in een Canon Pixma MG5450 printer.

“In de Canon printer leveren de Pelikan inkjetcartridges de beste afdrukken,…” en “Foto’s print Pelikan net zo goed als het origineel”, zegt Stiftung Warentest en gaf een algemeen oordeel GOED (2,3).

De zeer waterbestendige inkt zorgt voor consistent goede afdrukken van zowel teksten als afbeeldingen.

De inkjet cartridge van Pelikan zorgde voor zeer goede resultaten bij het printen van foto’s.

De handling van de Canon inkjetcartridges bij het uitpakken en installeren in de printer werd ook beoordeeld als „GOED“ in vergelijking met de andere fabrikanten.

Geteste cartridges:

Pelikan C56 vervangt Canon PGI-550PGBK XL, Zwart pigment
Pelikan C57 vervangt Canon CLI-551BK XL, Zwart
Pelikan C58 vervangt Canon CLI-551C XL, Cyaan
Pelikan C59 vervangt Canon CLI-551M XL, Magenta
Pelikan C60 vervangt Canon CLI-551Y XL, Geel
Meer info over deze Pelikan inkjet cartridges vindt u hier.

Stiftung Warentest heeft ook cartridges voor HP printers getest (uitgave 6/2015).

Pelikan doet niks onder voor de originele afdrukken

Ook op HP printers doen de afdrukken met Pelikan inkjet cartridges voor wat betreft veeg-, water-, en lichtbestendigheid niks onder voor de originele afdrukken. Om die reden ook hier een algemene beoordeling “GOED” (2,2).

Geteste cartridges:

Pelikan H89 vervangt HP 932XL, Zwart
Pelikan H90 vervangt HP 933XL, Cyaan
Pelikan H91 vervangt HP 933XL, Magenta
Pelikan H92 vervangt HP 933XL, Geel
Meer info over deze Pelikan inkjet cartridges vindt u hier.

Uitstekende resultaten voor Pelikan

Pelikan biedt een groot assortiment attractief geprijsde cartridges voor inkjetprinters, met de gegarandeerde volledige functionaliteit en compatibiliteit zoals het een bekend merk betaamd. De uitstekende merk-kwaliteit werd in het verleden steeds weer bevestigd in onafhankelijke vergelijkende tests in binnen- en buitenland. Zo ook in de laatst test van Stiftung Warentest in Duitsland. In totaal werden 19 cartridges voor diverse printers van Brother, Canon, Epson en HP getest. De twee sets van Pelikan kregen bij het testoordeel “GOED”.

Al met al is weer eens bevestigd, dat de inkjetcartridges van Pelikan een goed alternatief vormen voor originele cartridges. Met enorme kostenbesparingen. Voor alle zekerheid biedt Pelikan 3 jaar garantie op alle printer supplies, helemaal gratis.